Historiske fliser er cementfliser. De er 100% håndlavede og produceres på samme måde, som de gjorde i 1800 tallet. De fleste af vores modeller er imprægneret 2 gange (se lægge- og behandlingsvejledningen).
Fliserne passer perfekt i forhallen, entréen, hallen, køkkenet, badeværelset eller vinterhaven, såvel som i nogle udendørs rum. Det er kun fantasien som sætter grænser for, hvordan du kan bruge historiske fliser. Se evt. vores galleri for inspiration.
Størrelsen af fliserne er 20 cm x 20 cm. De er vandafvisende og er velegnet til gulve med eller uden gulvvarme. Øverst på flisen er støbt et farvet slidlag på 3-4 mm, som sikrer, at de kan holde i mange århundrede frem.

 

Historiske flisers oprindelse

Historiske fliser, også kaldet marokkanske fliser, håndlavede fliser eller cement fliser blev brugt i de fleste europæiske trapperum og gangarealer i boligblokke og huse bygget i slutningen af ​​1800 – og begyndelsen af ​​1900-tallet. Omkring 1920 kom linoleum æraen og udkonkurrerede fliserne. I starten var mange af de første linoleumsgulve udformet som fliser.

screw_press

 

Arkæologiske fund viser, at de første cementfliser blev lavet af muslimske undersåtter i Spanien i slutningen af ​​1700-tallet. Senere omkring 1850, da franskmanden Felix Guilhon opfandt en hydraulisk presse, steg  kvaliteten af fliserne markant og dermed var vejen banet for en eksplosiv vækst og udbredelse af fliserne til hele Europa og Amerika.

Billedet viser en hånddrevet presse, som blev brugt før opfindelsen af den hydrauliske presse.

 

 

Historiske fliser er håndlavede på nøjagtig samme måde som for 165 år siden, og er inspireret af norsk, fransk, spansk, hollandsk, portugisisk og marokkansk design. Vi bruger en moderne hydraulisk presse, der sikre en solid støbekvalitet og holdbarhed.